• Qış şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 162

Tarix : 10-07-2016, 17:00

Bölmə : Şorbalar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
2 soğan
1 kartof
1 kök
2 xörək qaşığı duru yağ
1 qəhvə fincanı un
1 çay qaşığı köri
5 su stəkanı ət suyu
1 çay qaşığı limon suyu
3-4 ədəd cəfəri
duz, istiot

Hazırlanması:
Soğanları soyub incə incə doğrayın.
Kartof və kökü soyub yuyun.
Kiçik kublar halında doğrayın.
Cəfəri yarpaqlarını yuyub doğrayın.
Duru yağı qazanda töküb soğanı soğanı əlavə edin qızarana kimi qovurun.
Kartof və kökləri əlavə 5 dəqiqə qovurun.
Un və köri əlavə edərək bir neçə dəqiqə daha qovurun.
Ət sununu əlavə edib 5 dəqiqə qaynadın.
Limon suyu, duz və qara bibər əlavə qatılaşana qədər təxminən 30 dəqiqə bişirin.
Şorbanı blenderden və ya tel süzgəcdən keçirin.
Qazana alıb təkrar istilədin.
Doğranmış cəfəriləri bəzəyib isti olaraq süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, dəqiqə, doğrayın, qaşığı, qovurun, soyub, soğanı, Kartof, bibər, qatılaşana, qədər, təxminən, süfrəyə, Limon, olsun, sununu, təqdim, qaynadın, bişirin, Şorbanı
BİZİ İZLƏYİN