Tərkibi:100 qr göbələk
2 ədəd kartof
2 ədəd yerkökü
1 ədəd soğan
1 diş sarımsaq
1 budaq keşniş
1 budaq cəfəri
Hazırlanması:Bulyon üçün göbələk, soğan və yerkökünü 30 dəqiqə ərzində suda qaynadırıq.
Daha sonra yerkökü, soğan və kartofu xırda şəkildə doğrayırıq.
Doğradığımız yerkökünün üzərinə biraz bitki yağı əlavə edirik.
Göbələkləri bulyondan çıxardıb, orta ölçüdə doğrayırıq. Bulyonun üzərinə doğradığımız yerkökü, kartof və soğanı əlavə edib, kartof bişənədək qaynadırıq.
Şorba bişənə yaxın üzərinə cəfəri, keşniş və əridilmiş pendir əlavə edirik.
Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, əlavə, soğan, kartof, yerkökü, göbələk, edirik, doğrayırıq, qaynadırıq, budaq, cəfəri, keşniş, ölçüdə, bulyondan, pendir, əridilmiş, çıxardıb, Bulyonun, Şorba, bişənə