• Köklü kartoflu mərci şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 912

Tarix : 20-05-2017, 12:00

Bölmə : Şorbalar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Mərci – 1.5 st.
Kök – 2 ədəd
Kartof – 1 ədəd
Soğan – 1 ədəd
Kərə yağı – 1 x.q.
Duru yağ – 1 x.q.
Ət suyu – 1 st.
Duz

Hazırlanması:
Duru yağ və kərə yağını qazanda əridin. Kökləri və soğanı sürtgəcdən keçirib yağda qovurun, üzərinə mərciləri əlavə edin və bir az da qovurun. Kartofları da sürtgəcdən keçirdin, ən suyu ilə birlikdə qazanda qarışdırın. Qaynayana qədər bişirin. Şorba hazır olduqda onu blenderdən keçirin. Üzərinə nanə əlavə edib servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: sürtgəcdən, qovurun, qazanda, əlavə, bişirin, Şorba, qədər, Qaynayana, qarışdırın, hazır, olduqda, servis, Üzərinə, keçirin, blenderdən, birlikdə, keçirdin, Soğan, keçirib, soğanı
BİZİ İZLƏYİN