• Ezogəlin şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 060

Tarix : 19-08-2014, 02:00

Bölmə : Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 qəhvə fincanı xırda bulqur
1 qəhvə fincanı qırmızı mərcimək
1 qəhvə fincanı düyü
1 ç.q. kərə yağı
1 baş soğan
1 x.q. tomat pastası
3 st. bulyon (ət və ya toyuq)
4 st. su
duz
cəfəri

Hazırlanması:
Soğanı xırda doğrayıb kərə yağında qovurun. Pastanı əlavə edib qovurun. Bulyon və suyu əlavə edin. Qaynayanda bulqur, mərcimək və düyünü əlavə edin, vam odda yumşalanadək bişirin.

Ocaqdan götürün, duz vurun, doğranmış cəfəri səpin.

Nuş olsun!
Etiketlər: fincanı, qəhvə, əlavə, xırda, mərcimək, qovurun, bulqur, cəfəri, düyünü, yumşalanadək, Qaynayanda, Bulyon, bişirin, Ocaqdan, səpin, olsun, doğranmış, vurun, götürün
BİZİ İZLƏYİN