• Klassik Beşamel sousu və ya Ağ sous resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 96

Tarix : 11.10.2018, 12:00

Bölmə : Souslar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : bahasun


Tərkibi:
50 qr. kərə yağı
50 qr. un
0,5 lt. süd
duz
istiot

Hazırlanması:
1.Dərin və qalın balaca qazanda kərə yağını əridin.
2.İçinə az-az un əlavə edərək qarışdırın. Dibinin yanmasına imkan verməyin. Yoxsa rəngi dəyişər və başka tam verər. 2 dəqiqə beləcə qovurun.
3.Unun içinə az-az soyuq süd əlavə edin və əl çırpanı ilə yaxşıca qarışdırın. Un topları qalmamalıdır. Südü əlavə etməyə davam edin. Un süddə tam həll olduqdan sonra südün qalanını tökün.
4.Orta aəşdə qaynayana kimi qarışdıraraq bişirin.
5.Qaynamağa başlayan zamandan atəşi azaldın və 5 dəqiqə ərzində qarışdıraraq bişirin. Qatılaşanda hazırdır.
Sousun qatılığını siz özünüz idarə edə bilərsiz, südü biraz çox etsəniz duru ola bilər.
Beşamel sousuna istədiyiniz ədviyyatı və quru otları əlavə etməklə başka-başka dadlar əldə etmək olar.
Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, başka, qarışdırın, bişirin, qarışdıraraq, dəqiqə, hazırdır, azaldın, ərzində, Qatılaşanda, atəşi, zamandan, tökün, qalanını, aəşdə, qaynayana, başlayan, Qaynamağa, Sousun, özünüz
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica