Tərkibi:
Birinci addım:15 qram jelatin tozu
1/3 su stəkanı soyuq su
İkinci addım:
1/3 stəkan su
200 qram toz şəkər (bir fincan suya nisbətən az)
200 qram qarğıdalı şərbəti (2/3 fincan)
Üçüncü addım:
Yarım stəkan qatılaşdırılmış süd
200 qram ağ şokolad
Qida rəng(lər)i
Hazırlanması:
Tort hazırlayın və krem çəkin.
Birinci addım:
Soyuq suya jelatin əlavə edin və gözləyin.
İkinci addım:
Suyu, şəkəri və qarğıdalı şərbətini orta atəşdə yaxşıca qaynadın.
Sobadan götürüb içərisinə jelatini əlavə edib qarışdırın.
Üçüncü addım:
Qatılaşdırılmış südü əlavə edin.
İsti qarışığa doğranmış ağ şokoladı edib 5 dəqiqə gözləyin.
Ən yaxşı nəticə almaq üçün blenderlə qarışdırın.
Qarışıqın temperaturu ölçün. 32 dərəcəyə çatdıqda istifadəyə hazırdır. Temperaturu azaltmaq üçün qarışdırın.
Qida boyası ilə rəngləndirə bilərsiniz, ancaq qarışım 32-33 dərəcədə olanda bunu etməlisiniz.
Rəngarəng olmasını istəyirsinizsə, əsas rəngi tortun üzərinə tamamilə tökün və dərhal ardından digər rəngləri tökün.
Tortu hərəkət etdirmədən əvvəl bütün qarışımın axmasını gözləyin.
Tortu soyuducuda 1 saat qədər gözlədin.
Nuş olsun!