• Klassik tomat pastası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 463

Tarix : 17.02.2018, 20:00

Bölmə : Souslar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
pomidor – 3 kq;
baş soğan – 0,5 kq;
üzüm sirkəsi (3 faizli) – 100 ml;
dəfnə yarpağı – 4 ədəd;
duz – 50 qr;
şəkər tozu– 100 qr.

Hazırlanması:
Pomidorları yuyub 6-8 hissəyə bölün.
Doğranmış pomidorları qalın dibli qazana yığın.
Soğanın qabığını soyun və xırda-xırda doğrayın.
Soğanı və dəfnə yarpaqların pomidorun üzərinə əlavə edin.
Qazanı vam oda qoyaraq pomidorların qabığından ayrılanadək bişirin. Bu təxminən 1 saat vaxt aparacaq. Bu müddətdə davamlı olaraq tomatı qarışdırmaq lazımdır ki, yanmasın.
Qazı söndürərək qazanın otaq temperaturunadək soyumasını gözləyin. Daha sonra da alınan kütləni ələkdən keçirirn.
Tomat pastasını həmin qazanda yenidən ocağa qoyun. Həcminin 3-də 1-i qalanadək qaynadın.
Sonda duz, sirkə və şəkər tozu əlavə edərək 10 dəqiqə də bişirin.
İsti-isti əvvəlcədən hazırladığınız bankalara doldurub ağzını möhkəmcə bağlayın. Ehtiyac yarandıqda bankanı açıb işlətdikdən sonra soyuducuda saxayın.
Bu reseptlə hazırlanan tomat pastası çox dadlı və ətirli alınır.

Nuş olsun!

Etiketlər: xırda, bişirin, dəfnə, şəkər, əlavə, sonra, qoyun, sirkə, Həcminin, qaynadın, ocağa, Sonda, qalanadək, həmin, ələkdən, kütləni, alınan, gözləyin, keçirirn, Tomat
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN