Tərkibi:12 pomidor
2 xörək qaşığı sadə yağ
2 xörək qaşığı un
2 su stəkanı su
yarım stəkan ətsuyu
kifayət edəcək qədər duz, bibər
Hazırlanması:Yuyulan pomidorları iki hissəyə bölüb bir qazana qoyun,
suyu, duzu və bibəri əlavə edib 20 dəqiqə qaynadın və süzgəcdən keçirin.
Digər qabda yağın içində unu qovurun və pomidorlu qarışığı ət suyu ilə qarışdıraraq tomat halına gətirin və təkrar atəşdə bir müddət bişməyə buraxdıqdan sonra qatın.
Bu tomat ət, zeytunyağlı yeməklər və balıqlar üçündür.
Nuş olsun!
Etiketlər: tomat, xörək, qaşığı, qarışdıraraq, gətirin, halına, qarışığı, qovurun, qabda, yağın, içində, təkrar, pomidorlu, müddət, yeməklər, balıqlar, üçündür, olsun, zeytunyağlı, qatın