Tərkibi:2 ədəd mixək
2 ədəd ağ istiot (dənə)
1 dəfnə yarpağı
1,5 alma (3 dilim)
3 x.q. xardal tozu
100 ml süfrə sirkəsi
2 x.q. şəkər tozu
2 ç.q. duz
Hazırlanması:Almanı ədviyyatla birlikdə (mixək, ağ istiot, dəfnə yarpağı) az miqdarda suda yumşalınca bişirin.
Qabığını çıxarıb isti-isti alma lətini əzin. 4 x.q. alma püresinə 3 x.q. xardal tozu və 1 ç.q. xardal dənələri (bunsuz da olar), 100 ml 6%-li sirkə, 2 x.q. şəkər tozu, 2 ç.q. duz qatıb qarışdırın.
1 sutka sonra almalı xardal sousu hazırdır.
Nuş olsun!
Etiketlər: xardal, mixək, yarpağı, şəkər, istiot, dəfnə, sirkə, qatıb, bunsuz, dənələri, qarışdırın, sutka, sousu, almalı, püresinə, sonra, hazırdır, bişirin, Almanı, sirkəsi