• Evdə hazırlanan ketçup resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 31 428

Tarix : 27-05-2014, 17:41

Bölmə : Souslar

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi
2 ədəd dəfnə yarpağı
2 ədəd pomidor
6 ədəd qərənfil
3 çay qaşığı qırmızı bibər
2 ədəd quru Soğan
5 diş sarımsaq
1 su stəkanı sirkə
1 çay qaşığı darçın
3 çay qaşığı toz şəkəri
1 çay qaşığı duz

Hazırlanması
Pomidorlar yuyular, soğan və sarımsaqla birlikdə doğranır.
Hamısı birlikdə bir qazana qonub qapağı bağlanır.
Yüngül atəşdə 30-40 dəqiqə bişirilir.
Qaşıq köməyi ilə tel süzgəcdən keçirilir.
İçinə dəfnə yarpağı, sirkə, qərənfil, qırmızı pul bibər, şəkər, qara bibər, darçın və duz qoyub qarışdırılar.
Yüngül atəşdə və qapaq bağlamadan, hərdənbir qarışdıraraq axıcı bir qatqıya çevrilənə qədər qaynadılır.
Təkrar tel süzgəcdən keçirilir.Bir az soyuyunca şüşə və ya qablara doldurulur.
Yaxşıca soyuduqdan sonra soyuducunda saxlanılır.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, bibər, sirkə, süzgəcdən, darçın, birlikdə, Yüngül, yarpağı, keçirilir, qərənfil, atəşdə, dəfnə, qırmızı, qatqıya, axıcı, qarışdıraraq, qarışdırılar, qoyub, çevrilənə, qapaq
BİZİ İZLƏYİN