• Çauder şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 716

Tarix : 15-09-2017, 12:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Günel (bahasun)


Tərkibi:
3 orta boy kartof
1 kök
1 baş soğan
1 porey soğanı (pirasa)
1 qırzmızı bolqar bibər
2 kərəviz saplağı
3 x.q. konservləşdirilmiş qarğıdalı
3 qr. kərə yağı
150 ml. qaymaq və ya süd
1 dəfnə yarpağı
1/4 ç.q. hind qozu (muskat)
duz
isiot

Hazırlanması:
1.Bibəri yarıdan kəsib, içini təmizləyin. Tavada və ya sobada közləyin. Qabığını soyun və xırda doğrayın.
2.Baş soğanın üstünü soymamış yarıdan bölün və qızğın tavada o üzbuüz biraz közləyin. Qabığını soyun və xırda doğrayın.
3.Pirasa soğanını, kərəvizi, kökü xırda kəsin.
4.Qazanda kərə yağınə əridin.
5.Bütün kəsdiyimiz tərəvəzdəri 3 dəqiqəyağda qovurun.
6.Kartofu xırda kəsib əlavə edin və 3 dəqiqə yenə qovurun.
7.Qazana qaynar su əlavə edin. Su 2 barmaq tərəvəzdəri örtməlidir. Dəfnə yarpağı əlavə olunur.
8.Tərəvəzdər tam bişəndə qarğıdalını əlavə edin.
9.Ədviyyatları əlavə edin.
10.Tərəvəzdərin yarısını su olmamaq şərti ilə çıxardın. Dəfnə yarpağıda çıxarılır.
11.Qazanda qalan tərəvəzdəri blendordan keçirdin.
12.Çıxartdığınız tərəvəzdəri qazana qaytarın.
13.İsinmiş qaymağı tökün və qaynayana gədər saxlayın. Qaynamamalıdır.

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: əlavə, tərəvəzdəri, xırda, yarıdan, Dəfnə, Qabığını, yarpağı, kəsib, doğrayın, Qazanda, qovurun, közləyin, soyun, qarğıdalını, Ədviyyatları, olunur, dəqiqə, Kartofu, dəqiqəyağda, Qazana
BİZİ İZLƏYİN