Tərkibi:500 qr. təzə ispanaq
1 baş soğan
2 diş sarımsaq
3 x.q. günəbaxan yağı
0,5 lt. ət suyu (məndə quzu sumuyundə bişən bulyon idi)
1 stakan süd
1/2 x.q. muskat qozu (toz şəklində ədviyyat, hind qozuda deyilir)
duz
istiot
Hazırlanması:Üstünə kedr qozunu səpdim, zövgə görə rəndələnmiş pendirdə ola bilər
Baş soğanı və sarımsağı xırda kəsib günəbaxan yağında qızardırıq.
İspanağı yaxşı yuyuruq. Qızarmış soğana əlavə edib 3-5 dəq. qovururuq.
Ət bulyonunu isti şəkildə əlavə edirik ispanaqlı soğanın üstünə.
Qaynayan kimi altını keçirdib, blendordan keçiririk. Südü əlavə edirik. Ədviyyatları səpib, servis edirik.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: edirik, əlavə, günəbaxan, şəkildə, bulyonunu, qovururuq, soğana, yuyuruq, yağında, qızardırıq, İspanağı, yaxşı, Qızarmış, ispanaqlı, keçiririk, Ədviyyatları, səpib, servis, blendordan, keçirdib