• Südlü mərcimək şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 640

Tarix : 4-12-2017, 12:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
2 yemək qaşığı kərə yağı
2 yemək qaşığı duru yağ
1 ədəd baş soğan
2 yemək qaşığı un
1,5 stəkan qırmızı mərcimək
1 stəkan süd
1,5 l su
Duz

Hazırlanması:
Kərə yağı və duru yağ qazana əlavə edilərək qızdırılır. Sonra xırda doğranmış baş soğan qovrulur. Un əlavə edilərək rəngi tündləşənə qədər qovrulur və yuyulmuş mərciməklər əlavə edilir. Bir az qarışdırdıqdan sonra üzərinə su tökülür. Qazanın qapağı bağlanaraq bişirilir. Mərciməklər bişdikdən sonra şorba blendrdan keçirilir. Süd və duz əlavə edilərək 4-5 dəqiqə də vam odda qaynadıldıqdan sonra ocaqdan götürülür.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, edilərək, yemək, sonra, qaşığı, stəkan, qovrulur, soğan, Mərciməklər, bişirilir, qapağı, Qazanın, bişdikdən, bağlanaraq, keçirilir, ocaqdan, götürülür, qaynadıldıqdan, dəqiqə, blendrdan
BİZİ İZLƏYİN