• Zəfəranlı südlü vermişel resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 122

Tarix : 25.05.2018, 12:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Digər reseptlər

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Mehriban (azerifoodie)


Tərkibi:
yarım st xırda vermişel
1st su
1st süd
1 y.q.şəkər
1cimdik duz
1cimdik zəfəran

Hazırlanması:
Zəfəranı barmaqlarınızın ucuyla ovun. Üstünə isti su və südü tökün, 10 d qoyun dəm alsın ağzı bağlı.
Sonra ocağa qoyun, möhkəm isinəndə duz vurun, vermişeli tökün və dayanmadan qarışdıraraq orta odda 3-4 d bişirin. Vaxtı ötürməyin, çox şişir. Elə ki vermişel bişdi, şəkər vurun, 1 buğum qarışdırın və ocaxdan alın.
Kasələrə tökün, istəyən üstünə bal səpsin, bir damcı kərə yağı vursun.
Mən şəkər və süd/su miqdarını öz ağız dadıma görə verdim, bəlkə sizə şəkər az gələ bilər, ya sıyıq qatı gələ bilər, onda isti süd əlavə edin. 1-2 dəfə bişirənnən sonra əliniz/gözünüz öyrənəcək nə cür istəyirsiz.
Hindlilər bu desertə darçın,hil vururlar, üstünə hindisdan qozu, badəm səpillər.

Nuş olsun!

Etiketlər: şəkər, tökün, bilər, qoyun, 1cimdik, vermişel, vurun, üstünə, bişirənnən, bəlkə, əlavə, sıyıq, miqdarını, səpsin, damcı, vursun, dadıma, verdim, gözünüz, vururlar
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica