• Kabaklı yay şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 317

Tarix : 30.06.2018, 12:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 1-2

Şef / Mənbə : Günel (bahasun)


Tərkibi:
2 kabak
1 porey soğanı (pirasa, olmasa adi baş soğan)
1 dolu olmayan x.q. kərə yağı
200 ml. qaymaq
3 st. su
1 təzə xıyar
şüyüd
duz
istiot

Hazırlanması:
1.Porey soğanın ağ hissəsi bizə lazım olacaq. Ağ hissəsini xırda doğrayırıq.
2.Dərin qazanda kərə yağı əridib doğranmış porey soğanını 5 dəqiqə qovururuq.
3.Kabakların qabığını soyaraq doğrayırıq. Soğanın üstünə əlavə edib 5 dəqiqə bir yerdə qovururuq.
4.Qaynar 3 st. suyu qazana tökürük. Qapağını bağlayaraq 15 dəqiqə bişiririk.
5.Blendordan keçirdirik şorbamızı və qırağa qoyub soyuduruq.
6.Bu zaman şüyüdü xırda doğrayırıq. Xıyarın qabığını soyub doğrayırıq.
7.Soyumuş şorbaya xıyarı və şüyüdü əlavə edirik. Bir daha hamısını blendordan keçirdirik
8.Qaymaq əlavə edirik.
9.Duz və istiot zövgə görə səpirik və yaxşı qarışdırırıq.

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)

Etiketlər: doğrayırıq, dəqiqə, əlavə, istiot, xırda, qovururuq, qabığını, keçirdirik, edirik, şüyüdü, porey, səpirik, yaxşı, zövgə, şorbamızı, qarışdırırıq, bişiririk, tökürük, Qapağını, bağlayaraq
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica