• Noxudlu mərcimək şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3260

Tarix : 10.09.2018, 12:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Şorbalar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1 stəkan qırmızı mərcimək
1 qırmızı soğan
1,5 -2 litr ət suyu
1 stəkan qaynadılmış yaşıl mərcimək
1 stəkan qaynadılmış noxud
1 ovuc nazik vermeşil
Sumax
Duz
Qırmızı bibər
Kərə yağ

Hazırlanması:
Orta boy bir qazanın içərisinə yuyulmuş və süzülmüş qırmızı mərcimək və soyulmuş bütöv soğan qoyulur. Üzərinə ət suyu əlavə edilir və qazanın qapağı yarı aralı olaraq az odda mərciməklər yumşalana qədər bişirilir. İçindən soğan çıxarılır və mətbəx robotu ilə maye halına gələnə qədər qarışdırılır. İçinə əvvəlcədən qaynadılmış yaşıl mərcimək, noxud və vermişel əlavə edilərək, 10 dəqiqə daha bişirilir.

Bir tavanın içində kərə yağı əridilir, içinə sumax və qırmızı bibər əlavə edilib bir az qovurulur. Kasalara isti olaraq çəkilən şorbanın üzərinə hazırlanan yağ əlavə edilərək süfrəyə verilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: qırmızı, əlavə, mərcimək, qaynadılmış, soğan, stəkan, qədər, bişirilir, bibər, yaşıl, qazanın, noxud, olaraq, edilərək, əridilir, içində, tavanın, əvvəlcədən, qarışdırılır, İçinə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN