• Balqabaq şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 385

Tarix : 9-10-2018, 12:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : bahasun


Tərkibi:
Balqabaq-1 kq
Baş soğan-1 eded
Sarımsaq-1-2 diş
Kərə yağı-30 qr.
Qaymaq(30%)-200 ml.
Su-1 lt.

Hazırlanması:
Balqabağın qabığını soyub,xırda kəsirik.
Baş soğanı xırda kəsib, kərə yağında qızardırıq.Yanına sarimsağı ve balqabağı elavə edib 5-6 deq. qizardiriq. Üstünə su tokub, qaynamasını gözləyirik. Qaynayan kimi atəşi orta edirik və 20 dəq. bişiririk. Bişəndən sonra blendordan keçırdirik. Qaymağı elavə edib qarışdırırıq. Duz, istiot zovgə görə elavə ede bilərsiz.
Qeyd: Bu şorbaya qizarmış krevetka ve ya bekon elavə ede bilərsiz

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: elavə, bilərsiz, xırda, blendordan, Bişəndən, sonra, bişiririk, edirik, gözləyirik, Qaynayan, atəşi, keçırdirik, qarışdırırıq, krevetka, bekon, olsun, qizarmış, şorbaya, qaynamasını, istiot
BİZİ İZLƏYİN