• Qovurma bozbaş resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 8914

Tarix : 6.07.2015, 22:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Ət yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Hər payına:

163 q qoyun əti,
15 q quyruq,
70 q baş soğan,
100 q kartof,
50 q şabalıd,
20 q təzə yaxud 10 q quru alça,
10 q keşniş,
0,1 q zəfəran,
istiot,
duz.

Hazırlanması:
Qoyun əti 30-35 qramlıq tikələrə doğranır, istiot və duz vurularaq baş soğanla birlikdə qoyun qiyində yaxud ərinmiş yağda qovrulur. Sonra bu kütlə isti bulyonda yaxud suda açılır və içinə soyulmuş kartof, qabaqcadan bişirilib soyulmuş şabalıd yuyulmuş alça qatılaraq bişirilir. Süfrəyə gətirilənə yaxın içinə istiot, zəfəran şirəsi vurulur, üstünə göyərti səpilir.
Yay zamanı xörəyin hər payına 30 q qabığı soyulmuş təzə qırmızı pomidor qatılır. Bu halda alça və zəfəran lazım gəlmir.
Qeyd: Qovurma-bozbaş sümüklü qoyun ətindən də hazırlana bilər. belə hallarda hazır ət çıxarı 14% artır.

Nuş olsun!

Etiketlər: zəfəran, soyulmuş, yaxud, istiot, qoyun, payına, içinə, kartof, şabalıd, xörəyin, qabığı, pomidor, qatılır, qırmızı, səpilir, üstünə, şirəsi, halda, göyərti, vurulur
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica