• Kəllə-paça (xaş) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 30837

Tarix : 16.08.2015, 22:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Şorbalar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
Hər payına:

214 q qoyun kəlləsi, (dildən başqa)
179 q qoyun ayağı,
47 q qarın,
5 q sarımsaq,
10 q sirkə,
duz.

Hazırlanması:
Kəllə paça (xaş) hazırlamaq üçün kiçikbaş heyvanın kəlləsi, ayaqları və qarnı emaldan keçirilir, yuyulur və ən əzı bir saat suya qoyulur. Sonra bunlar hissələrə parçalanıb tiyana qoyulur, hər kiloqrama 2 l su tökülüb bişirilir. Bişdikdən sonra əti çıxardılıb iri sümüklərdən ayrılır, 40-50 q çəkidə tikəciklərə doğranır, yenidən bulyona salınıb bişirilir. Süfrəyə verilən zaman boşqaba bişmiş ət qoyulub üstünə bulyon tökülür, xörəyin yanına sarımsaqlı sirkə qoyulur.
Bulyon bişirilən zaman duz vurulmamalı və o, ayrıca süfrəyə verilməlidir. Qarın ayrıca olaraq suda bişirilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: bişirilir, qoyulur, sirkə, zaman, ayrıca, kəlləsi, qoyun, verilən, boşqaba, çəkidə, bişmiş, Süfrəyə, salınıb, yenidən, tikəciklərə, qoyulub, bulyona, doğranır, tökülür, süfrəyə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN