• Düşbərə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11907

Tarix : 4.09.2015, 11:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Şorbalar, Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
108 q qoyun əti,
40 q buğda unu,
10 q yumurta,
18 q baş soğan,
350 q bulyon,
10 q sirkə,
15 q keşniş qurusu,
1 q nanə qurusu,
0,1 q istiot

Hazırlanması:
Bulyon hazırlanır, yumşaq qoyun ətindən baş soğan, keşniş və ədviyyat qatılıb qiymə hazırlanır. Un, su, yumurta qatılaraq bərk xəmir yoğrulub 1 mm qalınlıqda yayılır. Sonra yayılmış xəmir 3×3 sm ölçüdə kvadrat şəklində kəsilir. Hər kvadratın ortasına 4-5 q qiymə qoyulub bükülür.

Düşbərənin bişmək vaxtı 5 dəqiqədir. Bişmiş düşbərə adətən üzə çıxır.

Düşbərə süfrəyə verilmə qaydası

Hər pay üçün boşqaba 16-20 ədəd düşbərə qoyulur. Süfrəyə verilən zaman düşbərənin yanına ayrıca sirkə, sarımsaqlı sirkə qoyulur. Üstünə nanə qurusu səpilir.

Nuş olsun!

Etiketlər: sirkə, qurusu, keşniş, Düşbərə, qiymə, düşbərə, xəmir, qoyulur, hazırlanır, qoyun, yumurta, soğan, səpilir, süfrəyə, Bişmiş, çıxır, vaxtı, bükülür, Düşbərənin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN