Tərkibi:
1 kq qoyun əti
yarım stəkan noxud
5 ədəd kartof
1 ədəd soğan
kərə yağı
3 ədəd alça turşusu
nanə
sarıkök
duz
Hazırlanması:
1. Ət yuyulur, üzərinə su tökülüb bişənə kimi qaynadılır (təqribi 2 saat qaynadılır). Ət qaynadıqda üzərinə yığılan köpük mütləq qaşıqla yığılmalıdı.
2. Noxud yuyulur, üzərinə su tökülüb bişənə kimi qaynadılır.
3. Ət bişdikdən sonra üzərinə bişmiş noxud, 2 hissəyə bölünmüş kartoflar, 1 ədəd baş soğan (soğan doğranılmır), kərə yağı, duz, sarıkök, alça turşusu əlavə edilir.
4. Yemək aşağı istilikdə kartof yumuşalana kimi bişirilir.
5. Yemək hazır olduqda baş soğan içindən çıxarılır və süfrəyə verildikdə üzərinə nanə qurusu səpilir
Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, soğan, qaynadılır, kartof, turşusu, yuyulur, bişənə, tökülüb, sarıkök, noxud, Yemək, kartoflar, bölünmüş, hissəyə, doğranılmır, istilikdə, edilir, əlavə, aşağı, yumuşalana