• Düşbərə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11317

Tarix : 21.10.2015, 22:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Ət yeməkləri, Şorbalar, Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
sümüklü ət
çəkilmiş ət
soğan
nanə qurusu
duz
istiot
keşniş

Xəmiri üçün:
un
su
yumurta
duz

Hazırlanması:
Düşbərə üçün sümüklü ətdən bulyon bişirilir. Çəkilmiş ətə baş soğan, keşniş, duz , istiot vurulur. Un, su və yumurtadan bərk xəmir yoğrulub, 1 mm- ə qədər qalınlıqda yayılır. Həmin xəmir 3 x 3 sm ölçüdə kvadrat şəklində kəsilir. Hər kvadratın ortasına ət qoyulub, bükülür. Düşbərə 2 üsulla bükülə bilər: 1) kvadrat ortadan qatlanıb, ucları geriyə dartılır 2) kvadrat üçkünc şəklində qatlanıb, küncləri geriyə dartılır. Hazırlanmış düşbərə yüngülcəsinə ələkdə silkələnib, artıq undan azad edilir və süzülmüş bulyonda bişirilir. Düşbərənin bişmə vaxtı 5 dəqiqədir. Hazır olduqda düşbərə- adətən üzə çıxır və üzərinə nanə qurusu səpilir. Süfrəyə verilən zaman düşbərənin yanında sarımsaqlı sirkə qoyula bilər.

Nuş olsun!

Etiketlər: kvadrat, bişirilir, geriyə, qatlanıb, bilər, düşbərə, xəmir, Düşbərə, dartılır, soğan, şəklində, sümüklü, qurusu, istiot, keşniş, bişmə, Düşbərənin, bulyonda, süzülmüş, artıq
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN