• Abant şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13762

Tarix : 17.06.2016, 09:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 litr su
100-150 gr qiymə
1 orta soğan
1 kartof
1q qatıq və 1 q un
1 yumurta sarısı

Üzəri üçün:
tərəyağı
kimyon
nanə

Hazırlanması:
Qiymə duz ve qarabiber əlavəsiylə yoğurulup kiçik küftələr şəklinə gətirilir və qaynamaqda olan suya atılır.
O bişerken ayrı bir yerdə çox az duruyağda öncə rəndələnmiş soğan çox az qovrulup ardından rəndələnmiş kartofla birliktə qovrulmağa davam edilir, qızarmağa başlayanda alınıb və küftəli suya əlavə edilir.
Qatıq, un ve yumurta sarısı çırpılıb yayla çorbasındakıi kimi ılıqlaşdıraraq şorbaya qarıştırılır və duz tökülür, biraz bişəndə nane və kimyonlu yağ əlavəedilir.

Nuş olsun!


Etiketlər: sarısı, edilir, yumurta, rəndələnmiş, soğan, alınıb, küftəli, əlavə, başlayanda, Qatıq, turkTərkibi, birliktə, qovrulmağa, davam, çırpılıb, qızarmağa, çorbasındakıi, bişəndə, kimyonlu, əlavəedilir
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN