• Düğün şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 616

Tarix : 7-01-2016, 15:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Yarım qoyun boynu
15 Su stəkanı soyuq su (3 litr)
1 Ədəd kiçik soğan
1 Ədəd kiçik kök
2 Qəhvə fincanı un
Yarım su stəkanı ət suyu
1 Qaşığı duz
2 Ədəd yumurta sarısı
1 Ədəd limon suyu
1 Yemək qaşığı dolusu kərə yağı
1 Çay qaşığı qırmızı bibər

Hazırlanması:
Qoyunun boynunu bir qazana qoyub üzərinə 15 su stəkanı soyuq su ( 3 litr ) , 1 ədəd kiçik soğan və 1 ədəd kiçik kök qoyub atəşdə qaynadın. Qaynadığı zaman köpükləri kəfkirlə alırıq və pişincəyə qədər normal atəşdə 2 saat qaynadıb boynu bir boşqaba qoyuruq Bir süzgəc yadımı ilə yeməyin suyunu qazandan süzünç, bu su tam 2 litr olmalıdır. Bu suyu təkrar atəşə qoyun. Kiçik bir qabda unla yarım su stəkanını ət suyuyla yaxşıca qarışdırın və qaynamaqda olan ət suyuna əkavə edin Sonra duzuduyaraq qaynadaraq 15 dəqiqə daha bişirin. Boşqabdakı boyun ətini yaxşıca təmizləyib nərd daşı boyda doğrayın və supa əlavə edin. 2 ədəd yumurta sarısını çəngəllə yaxşıca çırpıb , limon suyunu əlavə edin və 1-2 qaşıq sup suyu ilə ilıq hala gətirdikdən sonra supa əlavə edin. Kərəyağını bir tavada əridib içinə kırmızıbibri əlavə edib ocaqda bişirin. Suu xidmətə verərkən onun üzərinə qırmızı biber səpin

Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, qaşığı, əlavə, Yemək, bişirin, qovorun, Limon, qaynadın, sununu, edərək, sosunu, istiotu, keçirib, bəzəyib, xidmət, olsun, Maydanozla, istidin, sonra, yenidən
BİZİ İZLƏYİN