• Körili kök şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 580

Tarix : 22-12-2016, 15:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2 Ədəd soğan
1 Ədəd kök
2 Yemək qaşığı duru yağ
1 Qəhvə fincanı un
1 Yemək qaşığı köri
5 Su stəkanı ət suyu
1 Çay qaşığı limon suyu
3-4 dəstə cəfəri
duz
qara bibər

Hazırlanması:
Soğan və yerkökünü soyub kiçik küplər halında doğrayın. Duru yağ qızdırib soğanla və yerköküylə 5 dəqiqə qovurun. Un və köri sosunu qarışdıraraq bir neçə dəqiqə bişirin. Ət suyunu əlavə edib 5 dəqiqə qaynadın. Limon suyu, duz və qara bibəri əlavə edib 40 dəqiqə bişirin. Supu Blendrə tökərək onu qarışdırın. Petruşkaynan bəzəyib xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, qaşığı, əlavə, Yemək, bişirin, qovorun, Limon, qaynadın, sununu, edərək, sosunu, istiotu, keçirib, bəzəyib, xidmət, olsun, Maydanozla, istidin, sonra, yenidən
BİZİ İZLƏYİN