• Mərcimək şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 545

Tarix : 18-03-2016, 21:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
200 qr. qırmızı Mərcimək
1/2 Soğan
1 Ədəd dəfnə yarpağı
1 Tutam qara bibər
5 Su Stəkanı Su
2 Sup Qaşığı Marqarin
1 Sup qaşığı un
2 Sup Qaşığı Kərə yağı
1 Tutam Qırmızı bibər
1 Ədəd Limon
duz

Hazırlanması:
Mərciməyin ayırd edib, yuyun. Qazana alın. Soğanı, dəfnə yarpağını və dənə qara bibəri əlavə edin. Üzərinə 4 su stəkanı su əlavə edib yaxşıca bişirin. Süzgəcdən keçirin. Ayrıca bir qazanda marqarin ilə unu yaxşıca qovurun. 1 su stəkanı suyu əlavə edin. Süzülmüş mərciməyi və duzu əlavə edin. Kiçik bir tavada kərəyağını əridin. Qırmızı bibəri tavay yaxın. Supun üzərindən gəzdirin. Limon sıxıb xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, qaşığı, əlavə, Yemək, bişirin, qovorun, Limon, qaynadın, sununu, edərək, sosunu, istiotu, keçirib, bəzəyib, xidmət, olsun, Maydanozla, istidin, sonra, yenidən
BİZİ İZLƏYİN