• Yalançı işkembe şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 505

Tarix : 4-01-2016, 19:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Yemək qaşığı un
Yarım çay stəkanı qədər günəbaxan yağı
Toyuq bulyonu və ya sadə su
1 kasa didilmiş toyuq butu əti
6-7 diş sarımsaq
3-4 supu qaşığı sirkə
Duz

Hazırlanması:
Bir qazana unu və yağı qoyun. Toyuq bulyonu istifadə edirsinizsə, yağ miqdarını bir az azalda bilərsiniz. Yağ və unu, unun qoxusu gedənə qədər yaxşıca qovurun. Ardından içinə suyu yavaş-yavaş əlavə edin. Boz yəngə çevrilənə qədər su əlavə edin. Qarışmaması üçün, qarışdırmağa davam edin. Duzunu əlavə edin və şorba qaynayana qədər qarışdırın. Qaynayınca, içinə didiklenmiş toyuq ətlərini atın. Bir daha qaynadıb ocağın altını bağlayın. Bir kasada sirkə, duz və döyülmüş sarımsaqları yaxşıca qarışdırın. İstəsəniz bu sousu qazanın içinə əlavə edə bilərsiniz; istəsəniz hər kəs istədiyi qədər qabına ala bilər.

Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, qaşığı, əlavə, Yemək, bişirin, qovorun, Limon, qaynadın, sununu, edərək, sosunu, istiotu, keçirib, bəzəyib, xidmət, olsun, Maydanozla, istidin, sonra, yenidən
BİZİ İZLƏYİN