Tərkibi:Qoyun kəlləsi – 214 q,
qoyun ayaqları – 179 q,
qarın – 47 q,
sarımsaq – 5 q,
sirkə -10 q,
duz.
Hazırlanması:İlk emaldan keçirilib təmiz yuyulmuş qoyun kəlləsi, ayaqları və qarnı suda bişirilir. Əmələ gəlmiş kəf yığılır. Bişəndən sonra (6-7 saat ərzində) ət kəfgirlə çıxarılıb iri sümüklərdən ayrılır və 40-50 qram çəkidə doğranıb yenidən bulyonda bişirilir. Xörəyin yanına sarımsaqla sirkə qoyulur.
Nuş olsun!
Etiketlər: sirkə, bişirilir, ayaqları, kəlləsi, qoyun, ayrılır, çəkidə, çıxarılıb, kəfgirlə, doğranıb, sümüklərdən, Xörəyin, sarımsaqla, qoyulur, yanına, ərzində, bulyonda, yenidən, yığılır, keçirilib