• Borş resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10598

Tarix : 22.06.2016, 11:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Ət yeməkləri, Şorbalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Rus mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
1 kq mal əti
500 qr kartof
300 qr təzə kələm
400 qr çuğundur
200 qr kök
200 qr soğan
3 x.q. tomat pastası
1 ç.q. 6%-li sirkə
2-3 diş sarımsaq
2-3 dəfnə yarpağı
Cəfəri
Yodlu narın xörək duzu, istiot
Bitki yağı
Zövqə görə göyərti

Hazırlanması:
Borşun tərkibi 4 litr tutan qazana görə hazırlanmışdır. Ətin üzərinə su tökülüb 1,5 saat qaynadılır. Sonra qaynadılmış ət kiçik tikələrə ayrılır. Kələm şəkildəki ölçüdə doğranır. Soğan xırda-xırda doğranır. Çuğundur da çubuq şəklində doğranır. Kartof küp şəklində doğranır. Əvvəlcə çuğundur bitki yağında qızardılır.
Sirkə,tomat suyu əlavə edib 5-7 dəqiqə bişirilir. Bitki yağında soğan qovrulur. Kök əlavə olunub yenə qovrulur. Qaynayan bulyona kartof əlavə olunub duzlanır. Bulyon qaynamağa başladıqda kələm əlavə olunub 5 dəqiqə bişirilir. Çuğundur əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirilir. Soğan və kök əlavə olunur.
rdından dəfnə yarpağı və cəfəri əlavə olunur,duz və istiot vurulur. Sarımsaqəzənlə sarımsaq əlavə olunur,2-3 dəqiqə bişdikdən sonra ocaqdan alıb 15-20 dəqiqə saxlanır. Hazır borşu servis edərkən üzərinə zövqə görə xama və göyərti qoyulur.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, dəqiqə, doğranır, bişirilir, olunub, olunur, Soğan, üzərinə, istiot, göyərti, yarpağı, Bitki, qovrulur, xırda, soğan, çuğundur, kələm, kartof, şəklində, tomat
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN