• Ədviyyatlı kök şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 970

Tarix : 20-06-2016, 09:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
Yarım kilo kök
1 ədəd orta boy soğan
4 yemək qaşığı zeytun yağı
1 litr toyuq suyu
Yarım limonun suyu
1 çay qaşığı qara bibər
2 yemək qaşığı təzə doğranmış keşniş
Damaq dadınıza görə duz

Hazırlanması:
Soğanın qabıqlarını soyub, küp şəklində doğrayın. Qazana zeytunyağını əlavə edib, qızdırın və üzərinə soğanları əlavə edin.
Orta dərəcəli odda, soğanların rəngi dəyişənə qədər qovurun. Köklərin qabıqlarını soyub, halqa şəklində doğrayın.
Doğranmış kökləri qazana əlavə edib, qovurun. Toyuq suyu, limon suyu, qara bibər, keşniş və duzu qazana əlavə edin.
Orta dərəcəli odda qarışımı, köklər yumuşayana qədər bişirin. Şorbanı ocaqdan götürüb, blenderlə ərzaqlar xırda-xırda olana qədər əzin.
Kasalara pay edib, cəfəri ilə xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qədər, qaşığı, şəklində, soyub, qabıqlarını, doğrayın, xırda, qazana, keşniş, qovurun, dərəcəli, yemək, Yarım, bibər, köklər, yumuşayana, bişirin, qarışımı, limon
BİZİ İZLƏYİN