Tərkibi:
Xəmiri üçün:1/2 kq göbələk
4 diş sarımsaq
6-7 su stəkanı un
1 şirin qaşığı duz
Şorba üçün:6 şorba qaşığı göbələk şorbası qarışığı
5 su stəkanı süd
2 şorba qaşığı krem
Hazırlanması:ncə doğranmış soğan və göbələyi qazana əlavə edib yağda qovurun. Göbələklər yumşalmağa başladığında cəfərisini əlavə edin. Göbələklər yaxşıca yumşaldığında isə qarışığı ocaqdan götürüb, dəmlənməsini gözləyin. Ayrı bir qaba qarışığı töküb unu yavaş yavaş əlavə edin. Çörək xəmiri kimi yoğrulmuş xəmirinizdən qoz böyüklüyündə parçalar alın və yaxşıca sıxaraq yastı bir hala gətirin.
Şorbanın tərifi:Xəmir ilə südü qazana əlavə edin və qaynayana qədər qarışdırın.
Qaynamağa başlayanda kremi əlavə edib orta xodda üç dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qarışığı, qaşığı, Göbələklər, qazana, yaxşıca, şorba, göbələk, stəkanı, yavaş, Şorbanın, gətirin, xəmiri, yastı, sıxaraq, böyüklüyündə, parçalar, yoğrulmuş, xəmirinizdən, qaynayana