Tərkibi:Su stəkanı toyuq suyu
4 qəhvə fincanı qırmızı mərcimək
4 qəhvə fincanı un
1 yemək qaşığı yağ
1 çay qaşığı kimyon
duz
Qara bibər
Toz qırmızı bibər
nanə
Hazırlanması:Mərciməyi ayırd edib yuyun və qazana alıb, üstünü tutacaq qədər su əlavə edin.Orta atəşdə suyunu çəkənə qədər bişirin.İsti toyuq suyunu da əlavə edib, 5 dəqiqə qaynadın və ocaqdan alıb süzgəcdən keçirin.Yağın yarıdan çoxunu qazana qoyub, unu əlavə edin.
Bir müddət qavurun.Mərciməyii, duzu, qara bibəri və digər ədviyyatları da əlavə edib davamlı çırparaq 10 dəqiqə daha bişirin.Qalan yağı tavada hisləndirib toz qırmızı bibəri qavurun. Şorbanı kasalara paylaşdırın və üzərlərinə sous gəzdirərək tökün.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qırmızı, qazana, qədər, suyunu, bibəri, qavurun, bişirin, bibər, dəqiqə, fincanı, qəhvə, toyuq, qaşığı, davamlı, çırparaq, ədviyyatları, digər, müddət, stəkanı