• Qulaq şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 461

Tarix : 27-06-2016, 11:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
200 qr yağsız çəkilmiş ət
1 çay stəkanı sümüt (çox incə bulgur)
1 çay qaşığı duz və istiot

Xəmir üçün:
1 su stəkanı un
1 şay stəkanı duz
1 ədədy
bir az ilıq su
1 çay stəkanı qaynadılmış noxud
1 kq sümük

Üzəri üçün:
2 kq qatıq
1 xörək qaşığı kərə yağı
1/ 2 xörək qaşığı nanə

Hazırlanması:
Əvvəlcə katleti hazırlayın.
Bunun üçün çəkilmiş əti, sümüt , duz və qara bibəri qarışdırın.
Əlinizlə fındıq böyüklüyündə parçalar qoparın.
Bitki yağıda yüngülcə qızardın.
Xəmirini hazırlayın.
Un , duz , yumurta və suyu qarışdıraraq yoğurun.
Xəmirdən kiçik parçalar qoparıb oxlovla açın.
Kiçik və incə olmalıdır.
Sümükləri yuyub su dolu geniş bir qazana qoyun.
Duz səpin.
Qaynayınca, sümükləri qazana alın sonra xəmirləri qatın.
Xəmir bişincə, katetləri və noxutları da qazana atın.
Arada bir qarışdırıb, qaymaq tutmasını izin verməyin.
Daha sonra qazanı ocaqdan alın.
Soyuyunca qatığla qarışdırın.
1 xörək qaşığı kərəyağını tavada əridin.
Nanəylə qarışdırıb, şorbanın üzərində gəzdirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, qaşığı, qazana, xörək, parçalar, Xəmir, qarışdırıb, hazırlayın, sonra, qarışdırın, sümüt, çəkilmiş, olmalıdır, Kiçik, xəmirləri, qoparıb, oxlovla, Sümükləri, Qaynayınca, qoyun
BİZİ İZLƏYİN