• Ağ lobya ilə yerkökü şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 366

Tarix : 28-07-2016, 19:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
500 q yerkökü
2 diş sarımsaq
1 x.q. zeytun yağı
1 x.q. zaatar ədviyyatı*
400 q bişmiş ağ lobya
3 x.q. tomat pastası
1 x.q. limon şirəsi
2 x.q. dəniz duzu
qara istiot
1 ç.q. sarıkök
5 st. su

Hazırlanması:
Sobanı 200 dərəcə qızdırın.

Yerkökü ilə qabıqlı sarımsağı zaatar ədviyyatı və yağla qarışdırıb sobada 40 dəqiqə, yumşalınca bişirin.
Sarımsağı təmizləyin, yerkökü və bişmiş ağ lobya ilə birlikdə püre halına salın. Tomat pastası, duz, istiot, sarıkök, su qatıb qaynadın.

Boşqablara çəkib limon şirəsi və zaatar ədviyyatı qatın.

Nuş olsun!
Etiketlər: zaatar, ədviyyatı, pastası, limon, şirəsi, sarıkök, bişmiş, yerkökü, istiot, lobya, halına, təmizləyin, bişirin, Sarımsağı, salın, birlikdə, qaynadın, çəkib, qatın, Boşqablara
BİZİ İZLƏYİN