• Qırmızı lobya resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 32 816

Tarix : 11-08-2016, 16:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2 stəkan quru qırmızı lobya
2 ədəd kök
2 ədəd baş soğan
1 yemək qaşığı tomat pastası
1/2 stəkan isti su
1/2 stəkan zeytun yağı
Duz zövqə görə

Hazırlanması:
Quru lobya artlanır, yaxşıca yuyulur, axşamdan isladılır, növbəti gün islanmış lobya qaynadılır. Zeytun yağında soğan qovrulur. Qovrulmuş soğana uzunsov doğranılmış kök əlavə edilir və kök bişənə qədər qovrulur. Bu qarışığın üzərinə tomat pastası, isti su, duz əlavə edilir və orta alovda suyu çəkilənədək qaynadılır. İlıq və ya soyuq halda süfrəyə verilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, lobya, pastası, qovrulur, əlavə, tomat, edilir, qaynadılır, soğan, qədər, qarışığın, bişənə, qırmızı, doğranılmış, üzərinə, uzunsov, alovda, verilir, olsun, süfrəyə
BİZİ İZLƏYİN