Tərkibi:4 yumurta
1 baş soğan
1 diş sarımsaq
1/2 pirasa (Porey soğanı)
1 pomidor
3 göbələk
2 x.q. zeytun yağı
Quru bazilik (reyxan)
1 ədəd göy soğan
50 qr. Parmezan (holland pendiri ilə əvəz edə bilərsiz)
Hazırlanması:Soğanı və sarımsağı kəsirik. Zeytun yağını tavaya əlavə edib sarımsağı qızardırıq. İçinə soğanı əlavə edirik. Kəsilmiş göbələyi əlavə edirik. Pomidoru əlavə edirik. Qızardırıq.
Pendiri sürtkəcdən keçirdirik və çalınmış yumurtaya əlavə edirik. Pirasanın göy tərəfini kəsib, yumurtalı pendirli qarışıma əlavə edirik. Qarışdırırıq. Və qızarmış tərəvəzdərin üsdünə tökürük. Duz, istiot əlavə edirik. Altı bişən kimi 15 dəq. 180 dərəcədə sobada bişiririk. Bişmiş frittataya göy soğan səpirik və quru bazilik. İsti yeyilir.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: əlavə, edirik, soğan, sarımsağı, soğanı, bazilik, pendirli, qarışıma, Qarışdırırıq, çalınmış, yumurtaya, yumurtalı, tərəfini, qızarmış, keçirdirik, kəsib, Pirasanın, üsdünə, Bişmiş, bişiririk