• Avqolemono şorbası resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1887

Tarix : 11.01.2017, 22:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Şorbalar, Foto reseptlər

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6

Resepti göndərən : DADLI


Tərkibi:
2 l toyuq bulyonu
4 x.q. uzun düyü
3 yumurta
3 x.q. limon şirəsi
2 ç.q. tərxun (doğranmış təzə, yaxud qurudulmuş)
duz
istiot

Hazırlanması:
Bulyonu qaynadın, yuyulmuş düyünü əlavə edin. 15-20 dəqiqə, düyü yumşalınca bişirin.

Ocaqdan götürməzdən 5 dəqiqə əvvəl bulyondan bir neçə xörək qaşığı götürüb iri kasaya tökün. Kasadakı bulyonu soyudub içinə bir-bir yumurtaları qırın, hər birindən sonra da yaxşıca çalın. Sonda limon şirəsini əlavə edin.

Ocağı azaldın. Hazır yumurtalı-limonlu sousu qaynayan şorbanı tez-tez qarışdıra-qarışdıra yavaş-yavaş əlavə edin. Vam odda qarışdırın, amma qaynatmayın.
Tərxun əlavə edib ocaqdan götürün. 10 dəqiqə dəmdə saxlayın.

Süfrəyə verəndə yanında 1 dilim limon da qoyun.

Avqolemono şorbası resepti - FOTO RESEPT

Avqolemono şorbası resepti - FOTO RESEPT

Avqolemono şorbası resepti - FOTO RESEPT

Avqolemono şorbası resepti - FOTO RESEPT

Avqolemono şorbası resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, limon, dəqiqə, qarışdıra, bulyonu, yavaş, yumurtalı, Hazır, limonlu, sousu, qaynayan, azaldın, Ocağı, yaxşıca, sonra, çalın, Sonda, şirəsini, şorbanı, dilim
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica