• Portağallı kök şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 838

Tarix : 15-03-2017, 20:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6

Şef / Mənbə : Chef Mübariz


Tərkibi:
4 ədəd kök
2 dilim kərəviz 100 qr.
1 ədəd kərəviz sapı
1 ədəd kartof
1 ədəd soğan
5 stəkanı su
3 orta boy portağal
25 qr. kərə yağı
Duz,
Qara bibər

Hazırlanması:
Kök, kərəviz, kərəviz sapı, soğan və kartofun qabıqlarını soyub kub şəklində doğrayın. Kərəyağını əridərək tərəvəzləri 5 dəqiqə bişirin. Üzərinə 2 stəkan su əlavə edin və orta alovda 20 dəqiqə bişirin. 3 portağalın 2 dənəsini sıxın, qalan ücüncüsününde yarısını sıxın, təqribən 100 ml portağal suyu əldə edəcəksiniz. Qalan yarısını da halqa halqa kesin və qabığını çıxarın. Qazandakı tərəvəzlər 20 dəqiqə bişdikdən sonra yumşalacaqdırlar. Yumşalan tərəvəzləri blenderdan keçirib qalan suyu əlavə edin. Portağal suyu, duz və qara bibəri şorbaya əlavə edin. Dilimlediğiniz portağalları və bir neçə yarpaq da kərəviz sapının yaşıllıqlarından əlavə edib 10 dəqiqə qaynadın. İsti olaraq xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: kərəviz, əlavə, dəqiqə, bişirin, qalan, halqa, tərəvəzləri, sıxın, yarısını, soğan, portağal, Yumşalan, keçirib, blenderdan, yumşalacaqdırlar, sonra, çıxarın, Qazandakı, tərəvəzlər, bişdikdən
BİZİ İZLƏYİN