Tərkibi:1 y.q kərə yağı
1 kiçik kök rəndələnmiş (2 y.q)
1 kiçik soğan
1/2 st tel şehriye
dəfnə yarpağı
sarıkök
qara və qırmızı istiot
duz
1 lt su ( toyuq bulyonu )
üzərinə xırda doğranmış şüyüd
Hazırlanması:Rəndələnmiş kökü yağda yumşalanadək bişirib, duz,istiotlar,sarıkök əlavə edirik və soğanı bütöv şəkildə atıb ,dəfnə yarpağı və tel şehriyeni də əlavə edirik və üzərinə bulyonu əlavə edib tel şehriye bişənədək qaynadıb bişiririk və şüyüdlə süfrəyə veririk.Bu şorba çox asan və tez hazırlanır ,üstəlik çox yüngüldü və şam yeməklərinin əvvəlində içmək üçün idealdı.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, bulyonu, kiçik, sarıkök, edirik, üzərinə, şehriye, yarpağı, bişənədək, qaynadıb, içmək, atıbdəfnə, şehriyeni, idealdı, bişiririk, süfrəyə, hazırlanırüstəlik, yüngüldü, yeməklərinin, əvvəlində