Tərkibi:Qaynadılmış noxud - 1 kasa
Ərişdə - 1 su stəkanı
Ət suyu - 1 su stəkanı
Su
Duz
Bastırması üçün:Qatıq - 1 kasa
Un - 2 x.q.
Yarım limon
Su
Üzəri üçün
Kərə yağı
Nanə
Pul bibər
Servisi üçün:Qurudulmuş bibər
Hazırlanması:Qazanda su qaynadılır, üzərinə qaynadılmış noxud əlavə edilir. Ərişdəni, duzu əlavə edib bişməyə qoy. Bastırması üçün qatığı və unu bir kasaya əlavə et. Limon suyunu sıxıb, soyuq ət suyunu da əlavə edib çırpma teli ilə qarışdır. Ərişdənin qaynayan suyundan da bir az basdırma üçün əlavə elə və qatlaşmaması üçün qarışdırmağa davam et. Bastırmanı qaynayan qazanın içinə əlavə edərkən bir əlinlə də qazanı qarışdır. Servis edərkən şorbanı şorba boşqablarına çək. Kərə yağını ərit, qızarınca yağın üzərinə pul bibər və nanəni də əlavə edib qarışdır. Bu sosu şorbanın üzərinə gəzdir. Qurudulmuş bibərləri də az yağda qızart və şorbanın yanında servis et.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, üzərinə, bibər, qarışdır, suyunu, noxud, Bastırması, edərkən, şorbanın, Qurudulmuş, qaynayan, stəkanı, Servis, şorbanı, şorba, boşqablarına, qazanı, əlinlə, qazanın, içinə