• Göbələkli, badamlı şorba resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 673

Tarix : 20-05-2017, 21:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Doğranmış göbələk – 1 st.
Süd – 2 st.
Su – 2 st.
Toz halına salınmış badam – 1 st.
Kərə yağı – 1 x.q.
Bitki yağı – 1 x.q.
Yumurta sarısı – 1 ədəd
1 limonun suyu
Un – 3 x.q.

Hazırlanması:
Qazanda unla yağ qovrulur. Badam tozu da üzərinə əlavə edilir. 1-2 dəfə qarışdırdıqdan sonra göbələk, su və süd də əlavə edilir, yaxşı qarışdırılıb qaynadılır. Ayrı bir kasada yumurta ilə limon suyu qarışdırılır, aramla qazana əlavə edilir. Bir az qaynadıldıqdan sonra oddan götürülür. İsti şəkildə servis edilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: edilir, əlavə, sonra, göbələk, limon, yumurta, qarışdırılır, qaynadılır, kasada, aramla, şəkildə, servis, götürülür, oddan, qazana, qaynadıldıqdan, qarışdırılıb, qarışdırdıqdan, Bitki, Yumurta
BİZİ İZLƏYİN