• Toyuq əti və gül kələmi püre-şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 814

Tarix : 28-05-2017, 14:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Toyuq yeməkləri / Şorbalar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
*Toyuq əti;
*Gül kələmi;
*Düyü( yaxşı olardır ki, qəhvəyi düyü olsun);
*Bir qaşıq zeytun yağı;
*Dəniz duzu zövgə görə;
*Zövgə görə istənilən göyərti;

Hazırlanması:
1 – Toyuq ətini qaynatmaq, qaynayan zaman düyünü, ən son gül kələmini əlavə etmək, 4 dəqiqə ərzində hazırlamaq, sonra zeytun yağı tökmək, zövgə görə duz əlavə etmək, blenderdən üyütmək. Üzərinə göy əlavə edərək süfrəyə vermək.

2 – Ikinci qayda: toyuğu və düyünü ayrıca qaynatmaq, gül kələmini ayrıca qaynatmaq, hanısını qarışdırmaq, duz, yağ, tərəvəz həlimini əlavə etmək, yenədə blendərnən üyütmək. Bu üsul yeməyə ət bulyonu istifadə etməyən və ya yenicə istifadə etməyə başlayan uşaqlara daha uyğundur.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, etmək, qaynatmaq, zövgə, kələmini, ayrıca, düyünü, istifadə, zeytun, Toyuq, üyütmək, hanısını, süfrəyə, Ikinci, qayda, toyuğu, vermək, tərəvəz, etməyə, yenicə
BİZİ İZLƏYİN