• Ovdux resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 8 016

Tarix : 24-06-2017, 19:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
200 qr qatıq,
Su,
1 ədəd təzə xiyar,
Reyhan, keşniş, şüyüd, göy soğan,
1 ədəd yumurta,
100 qr mal əti,
Duz,
1 ədəd sarımsaq.

Hazırlanması:
Ovdux hazırlamaq üçün su qatıqla qarışdırılır. Qabığı soyulmuş xiyar və göyərti xırda doğranılır, durulaşdırılmış qatıqla qarışdırılır. Duz və sarımsaq qatılıb, soyuducuya qoyulur. Ovdux soyuq halda süfrəyə verilir. Ovdux, adətən, ətsiz hazırlanır. Müstəsna hallarda ovduxa bişirilib xırda doğranmış mal əti və bərk bişirilmiş yumurta qatılır.

Nuş olsun!
Etiketlər: Ovdux, sarımsaq, qarışdırılır, xırda, yumurta, qatıqla, xiyar, ətsiz, adətən, verilir, halda, süfrəyə, hazırlanır, Müstəsna, bişirilmiş, doğranmış, ovduxa, soyuq, hallarda, qatılır
BİZİ İZLƏYİN