Tərkibi:300 q boranı
1 st buğda yarması
2 st. süd
2 ç.q. şəkər tozu (artıq da götürə bilərsiniz)
0,5 ç.q. duz
Hazırlanması:Boranının qabığını soyun, kubik doğrayın. Yarmanı bir neçə dəfə yuyun. Bunu həm sobada, həm açıq ocaqda bişirə bilərsiniz. Əgər tələsmirsinizsə, ərzaqların hamısını qazana yığıb sobaya qoyun. 2 saat vam odda bişirin.
Açıq ocaqda bişirmək istəyirsinizsə, boranını, yarmanı, şəkər tozunu, duzu qazana yığın, stəkanın dörddə biri qədər su tökün. Qazanı iti ocağın üstünə qoyun. Qazanın dibində su qaynamağa başlayanda ocağı çox azaldın, mikrodalğalı sobada qızdırdığınız südü əlavə edin. 20 dəqiqə sonra kərə yağı əlavə edin və bir qədər də, ərzaqlar yumşalanadək vam odda dəmləyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: bilərsiniz, ocaqda, əlavə, qazana, qoyun, qədər, sobada, şəkər, üstünə, Qazanın, ocağın, dibində, tökün, yığın, stəkanın, dörddə, Qazanı, başlayanda, ərzaqlar, sonra