Tərkibi:400 q badımcan
60 q çörək içi
40 q qoyun pendiri
1 diş sarımsaq
reyhan
3 x.q. zeytun yağı
1 çili istiotu
Hazırlanması:Badımcanın qabığını soyun, xırda kubik doğrayın.
Zeytun yağında çox xırda doğranmış çili istiotu ilə qızılı rəng alanadək qovurun. Sonra badımcanı salfetin üstünə qoyun ki, izafi yağını hopdursun.
Sarımsaq və reyhanı xırda doğrayın.
Badımcanı çəngəllə əzin.
Xırdalanmış çörək içi, sürtgəcdən keçirilmiş pendir, sarımsaq və reyhanla qarışdırın.
Qarışıqdan kotet tutub zeytun yağında qızardın.
Süfrəyə isti-isti verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: xırda, zeytun, yağında, doğrayın, sarımsaq, istiotu, çörək, qoyun, sürtgəcdən, keçirilmiş, pendir, Xırdalanmış, çəngəllə, hopdursun, reyhanı, Badımcanı, Sarımsaq, yağını, qızardın, Süfrəyə