• Göbələk piroqu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 774

Tarix : 20-11-2014, 13:00

Bölmə : Tərəvəz yeməkləri / Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:[left][/left]
400 q un
200 q marqarin
200 q qatıq
1 ç.q. soda
duz
istiot
125 q qurudulmuş göbələk
50 q baş soğan
50 q bitki yağı
2 x.q. doğranmış göy soğan

Hazırlanması:
Un, marqarin, qatıq, soda və duzdan xəmir yoğurun. Soyuducuda 1 saat saxlayın. Qurudulmuş göbələkləri 1,5 saat ərzində soyuq suda saxlayın (suyu tullamayın). Sonra yuyub xırda doğrayın. Soğanla birlikdə qovurun, duzlayın. Göbələyi islatdığınız sudan azca əlavə edib hazır olana qədər bişirin. Soyudun.

Xəmiri yayın. Yağlanmış siniyə qoyun. Kənarlarını qaldırın. Hazırladığınız qarışığı xəmirin üzərinə yayıb üstündən doğranmış göy soğan səpin.

Piroqu sobada orta dərəcədə 20-25 dəqiqə, sonra isə temperaturu artıraraq daha 10-15 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: soğan, doğranmış, saxlayın, bişirin, dəqiqə, marqarin, qatıq, Hazırladığınız, qoyun, Kənarlarını, siniyə, qaldırın, yayın, Soyudun, olana, qarışığı, Xəmiri, qədər, Yağlanmış, üstündən
BİZİ İZLƏYİN