• Verzere resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10911

Tarix : 18.04.2015, 19:00

Bölmə : Tərəvəz yeməkləri, Duzlu xəmir işləri, Qəlyanaltılar

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
Xəmir:

240 ml isti su
0,5 st. bitki yağı
2 st. un (az və ya çox ola bilər)
1 çimdik duz

İç:
500 q duza qoyulmuş kələm
1 baş soğan
2 x.q. doğranmış şüyüd
qara istiot

bitki yağı (qızartmaq üçün)

Üzərinə:
1 x.q. süd və ya su
1 çimdik şəkər tozu

Hazırlanması:
İç: duza qoyulmuş kələmi sıxın, bitki yağında qovurun. Xırda doğranıb qovrulmuş soğanı və doğranmış şüyüdü əlavə edin. İstiot vurun. (Soğanı kələmlə birlikdə də qovura bilərsiniz).
Xəmir: İsti suda duzu əridin, yağ əlavə edin. Tədricən un qataraq xəmir yoğurun. Xəmir elastik və ələ yapışmayan olmalıdır. Çox bərk olmasın.
Üzərinə dəsmal çəkib 15-20 dəqiqə saxlayın.
Gəlmiş xəmiri çox nazik yayın (əriştə üçün yaydığınız kimi). Tərəfi 20 sm olan kvadratlara kəsin.
Hər kvadratın ortasına iç qoyun, əvvəl qarşı tərəfləri, sonra bu tərəflərin kənarlarını birləşdirin.
Bunları yağlanmış siniyə düzün.
Qaynar süddə şəkər tozunu əridin, balaca piroqların üzərinə çəkin.
190-210 dərəcə qızdırılmış sobada 20-30 dəqiqə, üzəri qızaranadək bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: bitki, Xəmir, doğranmış, Üzərinə, əlavə, dəqiqə, əridin, şəkər, çimdik, qoyulmuş, kənarlarını, qarşı, əvvəl, tərəfləri, sonra, nazik, qoyun, tərəflərin, ortasına, Tərəfi
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
arzum-aysum
dadli olur, yemişəm
24 aprel 2015 13:18
1
BİZİ İZLƏYİN