• Sarımsaqlı küftə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 760

Tarix : 15-03-2016, 20:00

Bölmə : Tərəvəz yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2 stəkan incə bulğur,
1 şirniyyuat qaşığı cirə,
1 şirniyyat qaşığı pul bibər,
1 yemək qaşığı bibər tomatı,
1 şirniyyat qaşığı duz,
1\2su stəkanı tam buğda unu,
1 yumurtanın ağı,

Sosu üçün:
4 yemək qaşığı zeytun yağı,
4 diş sarımsaq,
2 yemək qaşığı bibər tomatı,
1 pomidor,
1 şirniyyat qaşığı duz,
1\2 dəstə cəfəri,

Hazırlanması:
Bulğuru qapaqlı bir qab içində 1,5 su stəkanı qaynar su tökün və qarışdırıb qapağını örtün.
Bulğurların qabarması üçün onu bir kənara qoyun.
Yumşalan bulğurları yaxşıca yoğurun.
Un və yumurta ağını əlavə edin.
Elastiki bir xəmir olana qədər əlinizi su ilə isladaraq yoğurun.
Içinə pul bibər, bibər tomatı, duz, cirə də əlavə edib yoğurun.
Fındıq böyüklüyündə parçalar ayırıb yuvarlayın və üzərinə barmağınızla basdırın.
Bütün bulğur xəmirini bu şəkildə hazırlayın.
5 stəkan suyu qazana oyub qaynasın.
Içinə duz atın,köftələri atın.
Qaynamağa başladıqdan 5 dəqiqə sonra ocaqdan düşürdün.
Köftələr bişənə qədər sosu hazırlayın.
Zeytun yağını əzilmiş sarımsaqlarla qazana alın.
Üzərinə rəndələnmiş pomidor və tomatı əlavə edin.
Duz əlavə edib qarışdırın.
Bir neçə dəqiqə də qaynadıb ocaqdan alın.
Bişən köftələri aşsüzən yardımı ilə suyunu süzərək sosun içinə atın.
Qarışdıraraq servis tabağına yığın.
Üzərinə cəfəri toküb servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, bibər, tomatı, əlavə, yoğurun, yemək, şirniyyat, qədər, Üzərinə, servis, hazırlayın, köftələri, cəfəri, ocaqdan, dəqiqə, qazana, Içinə, pomidor, stəkanı, stəkan
BİZİ İZLƏYİN