• Kabaklı kükü resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 283

Tarix : 2-03-2016, 23:00

Bölmə : Tərəvəz yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 ədəd kabak,
2 yumurta,
100 q pendir,
1 dəstə şüyüd,
8 dənə təzə soğan,
1 dəstə cəfəri,
3 qəhvə fincanı un,
1 tutam duz,
1 çay qaşığı qara bibər,
Duru yağ,

Hazırlanması:
Kabakları yuyun.
Sonra rəndələyin.
Kabakların üzərinə pendiri rəndələyin.
2 yumurta qırın və qarışdırın.
Cəfəri, şüyüd və soğanları əlavə edin.
Təkrar qarışdırın.
Normal vəziyyətdə olmasını ayarlamaq üçün yavaş yavaş un əlavə edin.
Möhkəm qarışdırın.
Duz və istiotu əlavə edin.
Son dəfə qarışdırın.
Duru yağı qızartma qazanına tökün.
Yağ qızınca böyük qaşıqla kükü xərcini yağın içinə tökün.
Yüngülcə üstündən bastırın.
Bir üzü bişdikdən sonra o biri üzünü qızardın.
Qızaran küküləri kağız dəsmalın üzərinə yığın.
Kağız dəsmal artıq yağı çəkəcəkdir.
Kükülərimiz hazırdır .
Cəfəri ilə bəzəyərək yanına da qatıq qoyaraq servis edə bilərsiniz

Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırın, əlavə, Cəfəri, yavaş, tökün, rəndələyin, üzərinə, yumurta, dəstə, şüyüd, bişdikdən, qatıq, sonra, üzünü, Qızaran, qızardın, bastırın, üstündən, yağın, xərcini
BİZİ İZLƏYİN