• Quru pomidorlu çörək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 985

Tarix : 4-04-2016, 23:00

Bölmə : Tərəvəz yeməkləri / Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
2 su stəkanı kəpəkli un,
1 + 3/4 ağ un,
1 + 3/4 su,
1 çay stəkanı quru pomidor,
Quru maya,
1 böyük qaşıq şəkər,
1.5 kiçik qaşıq duz,
1 böyük qaşıq zeytun yağı,

Hazırlanması:
İlk olaraq pomidorların üzərinə isti su töküb 5 dəqiqə qədər yumşalmasını gözləyin.
Ardından suyunu süzün.
Xəmir üçün olan ərzaqları dərin bir qabın içərisinə alın.
Ən son un və mayanı əlavə edib möhkəm yoğurun.
Pomidorları ayırın.
Mayalandıqdan sonra pomidorları əlavə edin.
Hazırladığınız xəmirin üzərini örtərək mayalanmasını gözləyin.
Mayalanan xəmirin üzərinə pomidor qurularını töküb təkrar yoğurun.
Çörək şəkli verdiyiniz xəmiri fırın tabağına yerləşdirin.
İsti fırında xəmir şişənə qədər gözləyin.
Ardından fırının dərəcəsini açaraq yavaş -yavaş bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşıq, gözləyin, töküb, qədər, Ardından, yavaş, xəmirin, əlavə, üzərinə, yoğurun, böyük, pomidor, stəkanı, verdiyiniz, Çörək, şəkli, təkrar, qurularını, üzərini, örtərək
BİZİ İZLƏYİN